Bilebändin raideri

Mitä on hyvä ottaa huomioon kun tilaa bändin juhliin? Muista nämä asiat niin bändi voi hyvin ja se heijastuu myös yleisöön!

Lassi Silventoinen - bilebändi

By Lassi Silventoinen

Mitä bändin raideri tarkoittaa?

Raideri tarkoittaa bändille hankittavia tuotteita, jotka sisältyvät laskutettavaan hintaan. Bändille on hyvä varata keikkapaikalta ruokaa ja juomaa. Lisäksi bändille olisi hyvä olla takatila, jossa voi vaihtaa vaatteet ja mahdollisesti viettää luppoaikaa. Yleensä roudaus tapahtuu päivällä ennen kuin vieraat tulevat paikalle ja soittoaika on vasta 20-21. Tässä välissä on paljon odottelua ja varsinkin, jos keikkapaikka ei ole Helsingin läheisyydessä niin mukavalla takatilalla on bändin hyvinvoinnin kannalta erittäin suuri merkitys.

Miten juhlien aikataulu suunnitellaan?

On järkevää jättää aikatauluun hieman väljää, jotta kaikki suunnitellut leikit ja puheet ehditään pitämään niin ettei bändin ensimmäinen setti myöhästy yli puolta tuntia. Tätä varten sovimme myös yleensä lopetusajan, jotta päästään kotiin vähän ennen aamua. Pahimmassa tapauksessa bändi saattaa joutua karsimaan kappaleita pois setistä, jotta keikka loppuisi ajallaan. Tällaista tapahtuu onneksi harvoin.

Jos juhlatila on ravintola tai hotelli niin kannattaa myös bändin autolle kysyä etukäteen paikka. Yleensä bändi tulee keikalle pakettiautolla joka mahtuu 3m korkeisiin parkkihalleihin.

”Bändille paras ruokailuhetki on heti roudauksen jälkeen päivällä tai tunti ennen ensimmäistä settiä. Jos keikkapaikka on kaukana niin molemmat.”

Milloin bändi ruokailee juhlapäivänä?

Bändi ei välttämättä ruokaile vieraiden kanssa samaan aikaan, vaan yleensä ruokailu tapahtuu tuntia ennen ensimmäistä settiä (yleensä kahvin aikaan). Tästä on hyvä informoida myös cateringiä, etteivät pakkaa vielä ruokia pois tai sitten ruuat voi laittaa valmiiksi lautasille ja jääkaappiin. Myös toinen hyvä tapa on kysyä bändiltä, jos he haluaisivat syödä jotain roudauksen yhteydessä.

Voiko bändin äänentoistolaitteita käyttää?

Äänentoistojärjestelmän käyttö on mahdollista myös silloin kun bändi ei ole paikalla. Kuitenkin soittimiin ei mielellään kajota ilman lupaa. Yöllä äänentoisto lähtee bändin mukana pois, jos tästä ei ole erikseen sovittu, joten kannattaa varata spotify-listan soittamiselle joko omat kaapit tai sitten neuvotella bändin laitteiden vuokrauksesta.

 

Mitä yhteystietoja bändillä on hyvä olla?

Bändille on hyvä antaa bestmanin, kaason tai seremoniamestarin puhelinnumero. Hääpäivänä on hieman outoa soitella hääparille käytännön asioista. Hääpäivänä on kuitenkin niin paljon muutakin mietittävää.

Miten bändin laskutus tapahtuu?

Laskutuksen suhteen olemme havainneet hyväksi lähettää laskun etukäteen, jotta juhlapäivänä ei tarvitse puhua rahasta. Yleensä asiakkaat myös nauttivat siitä että laskutusasia on jo niin sanotusti hoidettu! Lasku tulee op:n laskutuspalvelusta.

Mitä tarkoittaa encore ja miten monta niitä tulee?

Erittäin tärkeää on myös muistaa, että bändin soittaessa kannattaa tulla tanssimaan jo alusta alkaen, ettei vaan lopu kesken. Monesti olemme tilanteessa, jossa olisi kiva soittaa vielä kolmaskin encore, mutta aikataulu ei anna periksi ja yleisö vaatii lisää. Tavallaan positiivinen ongelma, mutta kuten sanoin: bändin kaikki setit ovat tanssittavia, ei ainoastaan viimeinen. Meillä harvemmin tällaista tilannetta on, mutta keikkoja on monenlaisia!

Ota rohkeasti yhteyttä helpolla kontaktilomakkeella